Førsteinntrykk

GRAND DRIVE 600: RIB-merket er dominerende i Norge.
GRAND DRIVE 600: RIB-merket er dominerende i Norge.

Grand Drive 600: Treffer blink på målgruppen

Med sin nye modell Drive 600 har RIB-produsenten Grand laget en fulltreffer. Som landstedbåt, som praktisk transportmiddel til daglig i bruk i skjærgården eller som badebåt er den skreddersydd for målgruppen.

Publisert Sist oppdatert

Grand har blitt det dominerende RIB-merket i Norge, i konkurranse med Zodiac. Gjennom et samarbeid med den anerkjente svenske konstruktøren Ocke Mannerfelt har Grand utviklet en moderne og svært vellykket RIB som vi spår at blir en betydelig volumselger i årene som kommer. Den drøye seks meter lange båten er tilpasset motorer opp til 150 hestekrefter, og med veldig konkurransedyktig pris når den et stort marked. Med hensyn til pris og design går den i direkte konkurranse med Zodiac Pro 6.5.

Sterk konkurrent

Zodiac, som for mange er synonymt med RIB-er, fornyet flåten sin for et drøyt år siden og gjorde mange designmessige grep for å modernisere den populære Pro-serien. At Grand med den nye modellen har klare ambisjoner om å kjempe om de samme kundene som Zodiacs Pro-serie, virker ganske åpenbart. Grand har lagt seg nær opp til Zodiac i designet, og også når man sammenligner prisene havner de temmelig nær hverandre. Prisen på Grand Drive 600 havner på 499 000 kroner med en 150-hesters Yamaha på hekken, mens Zodiac Pro 6.5 med tilsvarende effekt på hekken starter på 473 000 kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS