TEST: BRUKT HANSVIK 18 COMBI

HALVPLANER: Med halvplanende skrog og 60 hk motor har Hansvik 18 Combi en toppfart på rundt 20 knop.
HALVPLANER: Med halvplanende skrog og 60 hk motor har Hansvik 18 Combi en toppfart på rundt 20 knop.

Hobbysjark til gunstig pris

Mangfoldet av brukte, norskbygde styrehusbåter som egner seg for hobbyfiske og helårsbruk, er stort. Linda Arnesen i Porsgrunn vurderte mange alternativer, men endte opp med en Hansvik 18 Combi fra 1988.

Publisert Sist oppdatert

Inntil for rundt ti år siden fantes det mange produsenter av små sjarker og hobbyfiskebåter i Norge. Hansvik, Rana, Master, Tobias, Elwaro, Tromøy, Comet, KB og Carat var noen av produsentene som hadde praktiske, velbygde båter med stort akterdekk og et lite styrehus og et par køyer under fordekket. Dette segmentet er i dag helt dominert av utenlandske storprodusenter, og mye av mangfoldet har gått tapt på veien, selv om sterke aktører som Jeanneau og Beneteau delvis har tilpasset noen av sine modeller til nordiske forhold. Prisgapet mellom en brukt styrehusbåt som Hansvik 18 Combi og en ny tilsvarende båt, er fort rundt 400 000 kroner eller mer. Er man en ivrig hobbyfisker som liker å sette garn eller teiner, og som bruker båten året rundt, finnes det et bra utvalg brukte, norskproduserte båter i dette segmentet til en brøkdel av prisen av hva en ny koster. Et godt eksempel er Linda Arnesens Hansvik 18 Combi, som hun kjøpte for tre år siden for 65 000 kroner.

Hva får du for pengene?

Linda Arnesen gjorde utvilsomt et godt kjøp da hun kom over en Hansvik 18 Combi med en 60-hesters Yamaha FETOL totakter. Prisene varierer en del på disse båtene, og tilsvarende årsmodeller ligger i begynnelsen av august ute med prisforlangende fra 80 000 kroner og oppover til 139 000 kroner. De fleste ligger i prisleiet rundt 90 000 kroner. Det er ganske oppsiktsvekkende med tanke på at samtlige av disse båtene er over 30 år gamle. Med normalt vedlikehold vil man i tilfellet Hansvik 18 Combi kunne eie en båt helt uten avskrivninger i mange år fremover, i motsetning til om man kjøper en ny båt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS