Test: Jeanneau 795 Marlin

Mulighetsmaksimert

Jeanneau 795 Marlin lykkes forbausende bra med å være litt av alt. Her er alle muligheter utnyttet til det maksimale, og båten henvender seg til utallige brukergrupper.

Publisert Sist oppdatert

Den franske storprodusenten Jeanneau har en rekke styrehusbåter i sitt Marlin-sortiment, fra drøye seks meters lengde og opp til nesten ni meter. Merry Fisher Marlin-serien er båter med styrehus og walkaround-løsning og stort akterdekk, med henblikk på fiske. Men båtene er designet for mer enn det. Nettopp Merry Fisher 795 Marlin er en båt der designerne har lett med lupe for å utnytte tilgjengelig plass til forskjellige løsninger. Resultatet er blitt en båt for den som vil ha litt av nærmest alle konsepter: Dette er en båt til å fiske fra, reise på overnattings- eller dagstur med, en badebåt og helårsbåt med fem varme og tørre sitteplasser i hytta. Det er imponerende hva produsenten har fått plass til i en åtte meters båt.

For båtkjøperen som har et veldig definert formål for sin båtbruk, er dette antakelig ikke båten. Men for den som vil ha litt av alt, har produsenten fått plass til utrolig mye. Om man snuser på båtlivet, men enda ikke vet helt hvilken retning man skal gå i – om man skal ha daycruiser, weekendcruiser, fiskebåt eller langturbåt - så kan 795 Marlin være en fornuftig innstegsbåt. I denne båten finner du ut hva du vil ha mer eller mindre av, kort og godt. For med store ambisjoner følger også mange kompromisser, og dem er det mange av i en båt som forsøker å dekke alle behov samtidig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER