TEST: FINNMASTER T66 MOT YAMARIN 63 DC

PLATTFORMENE: Motorbrønnen i dagens daycruisere er formet som badeplattformer og er betydelig større enn for noen år siden.

Utfordrerne er sjøsatt

Daycruisere på seks meter er blant de mest solgte båtene på markedet. I samme pakke får du en båt for sosiale dagsturer og mulighet for overnatting for to. Vi har testet to nyheter som utfordrer storselgerne fra i fjor.

Publisert Sist oppdatert

I sesongen vi nå er inne i, er normalt etterspørselen etter daycruisere i seksmetersklassen stor. Antallet modeller i nettopp dette volumsegmentet, hvor finske produsenter er dominerende, er betydelig. Årsaken til båtenes popularitet er at de tilbyr mulighet til lange dagsturer, men også mulighet til overnattingsturer over en helg, til en pris som er overkommelig for mange. Som vi skriver om på sidene 69-72, er nettopp denne typen båter vår tids snekker.

Finnmaster T6 og Yamarin DC 63 er to ferske nyheter som konkurrerer direkte med tilsvarende modeller fra AMT, Bella, Silver, Askeladden og Ibiza. Både med tanke på størrelse og layout er disse båtene svært like. Mellom de to båtene i denne testen skiller det drøyt 20 centimeter i lengden, mens bredden er omtrent den samme. Med tanke på vekt er de imidlertid overraskende ulike. Den anbefalte motorstørrelsen varierer mellom 115 og 200 hk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER