Ble 230 000 kroner rikere

Stiftelsen Nytt Osebergskip guidet en gruppe amerikanere i to timer, uten å vite at en av dem var mangemilliardæren David Rockefeller. Det ga ekstra penger i kassa.

Publisert

Det var styreleder Einar Chr. Erlingsen som fikk oppdraget med å guide en gruppe amerikanere som ønsket å se prosjektet i anledning av en seiltur de skal ha til sommeren.

– Jeg ville lage litt sirkus ut av det, siden det var amerikanere. Så jeg troppet opp i vikingkostyme, sier Erlingsen til Tønsbergs Blad.

Gruppa på 30 amerikanere hadde alle matchende capser og t-skjorter med påskriften «American Voyager 2011». Tønsbergs Blad skriver at det var trykket et kart over Skandinavia, og én norsk by var merket av, og det var Tønsber. Planen til gruppen er å seile i vikingenes kjølvann, fra Tønsberg til Finland.

– Det var kanskje like greit at jeg ikke visste hvem det var. Det er ikke sikkert jeg hadde vært like løs og ledig i presentasjonene, sier Erlingsen til lokalavisen.

Etter hvert viste det seg at en av mennene som presenterte seg var David Rockefeller. Familien sitter på en av verdens største private formuer, og har i sitt utspring i det som i dag er Exxon.

Powered by Labrador CMS