FØLGES OPP: Tidligere fiskeriminister Bjarne Håkon Hanssen har sendt bekymringsmelding til Sjøfartsdirektoratet etter at virksomheten til Rana Plast AS er i gang igjen etter konkursen.

Bygger nye båter mens konkursen fortsatt er varm

Mens bostyreren rystes av et samlet krav på 5,7 millioner kroner etter konkursen for et år siden - og sluttstrek ennå ikke er satt - er Jan-Egil Pettersen i gang med ny produksjon av Rana-båter.

Publisert Sist oppdatert

Han satte sinnene i kok hos en lang rekke båtkjøpere, Rana Plast-eier Jan-Egil Pettersen, da det tidlig i fjor ble kjent at Sjøfartsdirektoratet tilbakekalte hans produkter, båter både med tekniske feil og mangler - og ikke minst mye rot med CE-merkingen. Det var mange som satt igjen med Svarte-Per, med båter som var satt ulovlig i markedet. Blant de mange var Ronny Hatch i Bodø som gikk på en smell på 100 000 kroner da han kvittet seg med sin Rana 550 CC som han oppfattet som farlig i bruk og full av mangler - og uten CE-merking. Også den profilerte tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen sto frem i Båtmagasinet med sin historie om sitt kjøp av en Rana 630 Sjark, et prosjekt som kostet ham 300 000 kroner - og ingen båt.

«Vil forfølge saken»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER