Årets Motorbåt i Europa

Beneteau nominert til Årets Motorbåt

Beneteau Swift Trawler 48 er å finne på listen over båter som Europas ledende båtjournalister mener er årets beste. Se listen over de nominerte båtene i klassen deplasementsbåter her.

Beneteau Swift Trawler er blant bare tre nominerte til utmerkelsen Årets Motorbåt i klassen deplasementsbåter. I denne klassen finner vi de skipslignende yachtene med fortrengerskrog. De tidligere så populære snekkene er eksempler på deplasementsbåter, men i dag dreier det seg for det meste om trawlere og lignende langturbåter, som ikke planer.

Denne klassen domineres vanligvis av nederlenderne, som har lang tradisjon for å produsere rommelige og saktegående båter for kanalfart, men med dreiningen mot elbåter og hybride løsninger ser vi nå tegnene til en renessanse for denne typen drivstofføkonomiske båter.

Super Lauwersmeer SLX 54

De nominerte til Årets Motorbåt i denne klassen er Linssen 55 SL AC Variotop og Super Lauwersmeer SLX 54, foruten nevnte Beneteau Swift Trawler 48.

Det er redaktørene i Europas åtte ledende båtmagasiner som nominerer båtene. Det er fem båter i fem klasser, og hvor det skal kåres en vinner i hver av klassene. De nominerte båtene er nykommere i 2022, og de er blitt testet av en eller flere av jurymedlemmene før prisutdeling.

Utdeling av den prestisjefylte prisen skjer på utstillingen Boot 21. januar 2023, der de fleste europeiske båtprodusentene er samlet til festaften. Juryen ledes av sjefredaktør Torsten Moench i tyske Boote, og Båtmagasinet er med i juryen.

I klassen for båter under åtte meter er Askeladden C78 blant de nominerte, og i klassen under ti meter er flere svenske og finske båter nominerte, deriblant Westline 27. Nykommeren Windy W 34 Alizé er nominert i klassen opp til 14 meter, og i klassen opp til 20 meter er Fjord 53 XL blant de nominerte.