Nyhet Capoforte SQ240i

ELEKTRISK: Capoforte SQ240i har verdenslansering under båtmessen i Düsseldorf i januar. Båten tilbys både med innebords elmotor på strak aksel, og Yamahas pod-drevne elmotor.

Capoforte SQ240i – italiensk dagsturbåt med elmotor

Capoforte SQ240i deler mange likhetstrekk med åpne, moderne båter fra skandinaviske produsenter.

Publisert Sist oppdatert

Den nye italienske eldrevne båten Capoforte SQ240i lanseres under båtmessen Boot 2023 i Düsseldorf.

Båtens konsept, som bevist av dens åpne layout og elektriske drift, minner om det vi i dag ser bli bygget av flere skandinaviske produsenter. Spesielt båtene fra Bella Zero, Strana og RAND minner mye om den nye modellen fra Capoforte, men den overliggende trenden med saktegående, åpne, elektriske båter ser vi også bli gjenspeilet i båtene som kommer ut fra Q-Yachts og Hwila.

Under båtmessen i Genova i Italia høst, hvor den ble vist for første gang, vant Capoforte prisen ”Design Innovation Award 2022”. Med utmerkelsen i bagasjen tar båten turen til Boot Düsseldorf 21.–29. januar hvor en større lansering skal finne sted.

SKANDINAVISK: Den italienske elbåten Capoforte vekker assosiasjoner til skandinaviske konkurrenter, ikke minst Bella Zero.

Ifølge pressemeldingen kan Capoforte både leveres med den nye eldrevne utenbordsmotoren Yamaha HARMO 3,7 kW eller 50kW Molabo ISCAD V50 innenbordsmotor. Båten som skal vises i Düsseldorf er utstyrt med en Molabo ISCAD V50 elmotor som yter 50 kW. Den er koblet til en strak aksel og fremdriftspakken skal ikke veie mer enn totalt 45 kg, ifølge produsenten.

Båten som hadde førpremiere under Genoa Boat Show var designet for den podbaserte utenbordsmotoren Yamaha HARMO, som er en kompakt enhet som skal by på svært gode manøvreringsegenskaper.

Den italienske elbåten med skandinavisk «look» er 7,38 meter lang og 2,46 meter bred og er godkjent for ti personer.