BRED: Bayliner Element M19 minner nesten om en pontongbåt sett ovenfra, det er muliggjort av det såkalte M-skroget.

Ny bred båt fra Bayliner: Element M19

Den nye modellen er siktet inn mot småbarnsfamilier og lover å være en sosial og stødig godværsbåt.

Publisert Sist oppdatert

Verdens største produsent av fritidsbåter, amerikanske Bayliner, lanserte nylig Element M19. Båten har en skrogform med som gir assosiasjoner til trifoil, og produsenten skriver i en pressemelding at det såkalte M-skroget gjør båten svært stabil.

Typiske kjøpere av båten er småbarnsfamilier eller yngre par, som ønsker en enkel og grei båt for dagsturer i sommerhalvåret.

Element M19 kan utstyres med enkel Mercury-motor fra 80 hestekrefter til 115 hestekrefter. Velger man å gå opp til 115 hestekrefter så kan må i tillegg gå for Mercury pro XS, en variant med fokus på ytelse.

LINJENE: Bayliner virker å til dels prioritere funksjon over form.
M-SKROG: båtens spesielle skrog skal gjøre den mer stabil.
BOWRIDER: Til tross for sittebrønnen forut så inngår ikke modellen i Bayliners bowrider-serie

Vannski under dørken

Akter på båten er det mulig å folde ut en solseng, og vannskibøyle kan bestilles som ekstrautstyr. Under dørken finner man et eget lagringsrom for vannski eller andre større gjenstander. Båten kan konfigureres med en rekke ulike planløsninger, men felles for de alle er at de er tilrettelagt for godværsdager på vannet med familie og venner.

Det er foreløpig uvisst hva båten kommer til å koste i Norge, men i USA er startprisen 30 995$ Amerikanske dollar, som tilsvarer om lag 320 000 norske kroner. Båten kas fås i tre farger: hvit, mørkegrå og marineblå. Norsk importør av Bayliner er Monic Yachting.