ELEKTRISK: Pure Watercraft og General Motors lanserer pontongbåt.

General Motors lanserer båt, og den blir elektrisk

En eller to el-motorer? Det blir alternativene når General Motors sammen med Pure Watercraft lanserer pontongbåt.

På den amerikanske utstillingen CES har Pure Watercraft som er produsent av elektriske båter og fremdriftsystemer, og General Motors avduket deres helelektriske pontongbåt. Ifølge Marine Industry News har de etter avdukningen åpnet for forhåndsbestillinger på deres nettside. Dette er det første produktet som er resultatet av samarbeidet mellom Pure Watercraft og General Motors. Det hører med at General Motors nylig kjøpte en eierandel på 25 prosent i Seattle-baserte Pure Watercraft.

Pontongbåten er 7,5 meter lang, og oppgis å ha en toppfart på nesten 22 knop. Båten har god bredde, med oppgitt kapasitet på 10 personer. Når man bestiller båten kan det velges mellom enkel eller dobbel motorinstallasjon, og da med elektrisk motor. Batteripakken er på opptil 66 kWh. Prisen starter ifølge produsenten på 45.000 dollar, men blir 60.000 dollar om du ønsker to motorer (tilsvarer om fra 350.000 til om lag 530.000 kroner).

Pontongbåter er spesielt populære i USA, og brukes til dagsturbåter, fiske og vannsport. Segmentet tilsvar om lag 20 prosent av det amerikanske fritidsbåtmarkedet, og vokser ifølge Marine Industry News med mer enn 20 prosent årlig.