LYS OG LUFTIG: Nyheten Bavaria SR 36 Open Top har et lett soltak som kan løftes, åpnes og lukkes, alt etter behov. Legg merke til de lave vinduene som bidrar til en «lysglippe» opp til soltaket.

Åpen tysk 36-foter med italiensk tilsnitt

Da Bavaria ved årsskiftet lanserte den nye SR 36 lovet det tyske verftet også en senere lansering av en langt mer åpen utgave av samme båt. Et nytt og annerledes konsept, SR 36 Open Top, ble nylig vist for førstegang i Venezia i Italia. Det er mye italiensk blod i nyheten.

SOLTAKET: «Løsrevet» fra soltaket er Bavaria SR 36 Open Top en åpen og luftig båt.
VENEZIA: Med italienske designere involvert var det kanskje ikke så rart lanseringen av Bavaria SR 36 Open Top nylig fant sted i Venezia.

I motsetning til standard hardtop-versjon har Bavaria SR 36 Open Top en lav, halvhøy frontrute. Dette betyr at hele cockpiten preges av lys og frisk luft. Dette er interessant at en så stor og robust båt som dette faktisk gir en ekte, åpen følelse. SR 36 Open Top er blitt en annerledes og elegant båt. Når solen steker rett over, eller slemme værguder preger skyene, gir det fleksible soltaket også tilstrekkelig beskyttelse. Det kan enkelt lukkes eller åpnes så mye eller lite som er ønsket.

Lys og luftig

-Top Open-versjonen vil kombinere komforten fra den allerede lanserte hardtop-modellen med den litt mer sporty appellen i en åpen båt, sier den italienske designeren Marco Casali som sammen med Bavarias eget team har utviklet den nye SR-serien. Det er designerne ved det maritime ingeniørselskapet MICADs, også basert i Italia, som er ansvarlige for dynamikken i skrogformen i båten.

Italienske designere

Med det betydelige søreuropeiske innslaget i SR-serien, var det kanskje så rart at lanseringen nylig fant sted i Venezia i Italia. I høst skal båten også presenteres ved båtmessene i Cannes, Southampton og Genova. Produksjonen av SR 26 Open Top skal skje ved det 70 000 kvadratmeter store Bavaria-verftet i Giebelstadt i Tyskland.