Storbåtmessen 2022

UTSOLGT: På Storbåtmessen i Leangbukta er nå det meste av båter utsolgt

Nesten utsolgt for båter til sommeren

Denne uka er det Storbåtmesse i Leangbukta i Asker, og utstillerne er snart tomme for båter.

Publisert Sist oppdatert

«Løp og kjøp» er ingen klisje under Storbåtmessen denne uka. Jørgen Haga i Aaby Marine selger Windy, Nimbus og Paragon. Vi møter ham i vårsola i Leangbukta, der han forteller at han allerede har solgt båter for over 20 millioner kroner med levering i 2023.

–Vi har tre båter igjen som kan leveres i år, to Windy og en Nimbus. Vi kunne solgt 15-20 båter til om vi hadde hatt dem. 2022 blir det beste året ever for Aaby Marine, sier veteranen i båtbransjen til Båtmagasinet. Bestselgeren i hans utvalg er Nimbus T8, som han påstår at han nesten kunne ha solgt ubegrenset av.

Ikke nok båter

Nabo Thomas Aalrud i Marex forteller samme historie. Marex skrudde opp produksjonen med 20 prosent i fjor, men fortsatt er det ikke nok båter.

–Vi har to Marex 310 Sun Cruiser som kan leveres til sommeren, ellers må vi se et år eller to framover. Nye 330 Scandinavia kan vi ikke levere før i 2024, sier Aalrud.

Heller ikke Bavaria Norge har mange båter på lager. –Vi syntes at vi tok hardt i da vi bestilte inn båter for i år, men vi kunne ha solgt mye mer. Nå har vi et par 30-fotere, en 41-foter og en 45-foter samt en seilbåt på 45 fot igjen for levering i år. Jeg savner sårt flere modeller i størrelsen 32 til 36 fot, sier Lars Erik Solvang i Bavaria Norge.

Bruktbåtpriser

Utstillerne i Leangbukta ser optimistisk på fremtiden, og sier at det er selgers marked fortsatt både på nye og brukte båter. Ørjan Wollertsen i Nautic Norway opplever stor interesse for seilbåter. Han selger motorbåter fra Fairline, Windy, Nimbus og Rand og seilbåter fra Beneteau. Fortsatt har han 38-foter og 51-foter fra Beneteau for levering i år, men er ellers tom for seilbåter.

Ifølge Haga har bruktbåtprisene i Norge gått opp med 20 prosent de siste par årene. Der det tidligere har ligget opptil 15 000 brukte båter til salgs på Finn, ligger det nå 5-6000 båter til salgs.