BRA SALG: Sjøfartsdirektoratet får mange henvendelser for registrering av båter. FOTO: Atle Knutsen/Montasje
BRA SALG: Sjøfartsdirektoratet får mange henvendelser for registrering av båter. FOTO: Atle Knutsen/Montasje

Stor pågang for registrering av båter

Sjøfartsdirektoratet har for tiden stor pågang fra folk som vil registrere nye og brukte båter i skipsregisteret.

Publisert Sist oppdatert

I Norge drifter Redningsselskapet Småbåregisteret og Sjøfartsdirektoratet Skipsregisteret. Bare Skipsregisteret er et realregister hvor det kan registreres pant, og her kan man frivillig registrere fritidsbåter mellom syv og 15 meter.

– De siste ukene har pågangen både på telefon og på e-post tiltatt kraftig. Allerede registrerte båter skal skifte eier, det skal etableres pant i båten, og ferdig registrerte pantedokumenter skal returneres bankene som sikkerhet før de utbetaler lån, melder kommunikasjonsrådgiver Kari Stautland hos Sjøfartsdirektoratet.

Trygghet

Hos Princess Yachts Norway AS i Bergen kan administrerende direktør, Svein Erik Palmstrøm, fortelle at de kun har et fåtall brukte båter tilgjengelig på grunn av stor etterspørsel. Nye båter er det også vanskelig å få tak i til sesongen grunnet stengte verft i hele Europa.

- Vi oppfordrer alle våre kunder til å registrere sine båter i skipsregisteret, nye og brukte. Det er en trygghet for kjøper i forhold til eierskap og historikk. I tillegg er det en fordel ved videresalg med tanker på eventuell finansiering bekrefter Palmstrøm.