Her er Norges mest populære bobåter

Bavaria er det mest populære båtmerket over 30 fot. Scand kommer på annenplass, og deretter følger Viksund.

Publisert

Kriserammede Bavaria er Norges mest populære båtmerke over 30 fot, når vi legger antall registreringer i Småbåtregisterettil grunn.

Fortsatt er det svært mange båter av merket Viksund og Scand rundt om i norske fritidsbåthavner, selv om produsentene er borte. 80-tallets bestselgere må imidlertid se seg slått av båter bygget på landsbygda i Bavaria. Nesten en av ti båter over 30 fot i Norge er en Bavaria. På de neste sidene kan du lese om hvilke merker og modeller som er de mest populære bobåtene i Norge, ifølge statistikken fra Småbåtregisteret.

Vi finner 1315 eksemplarer av det tyske merket i Småbåtregisteret i juni 2017. Dette er nesten dobbelt så mange som neste merke på listen, norske Scand, men vel og merke omfatter Bavaria også seilbåter. Også de franske kusinene Jeanneau og Beneteau er populære og ligger som henholdsvis fire og fem på listen, og en stor andel av båtene her er seilbåter. Det er ingen hemmelighet at de tyske og franske seilbåtene i mange år har vært svært populære i Norge. Salget av større motorbåter har gått noe tregere, og da særlig for franskmennene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS