Mets 2021

Ambassadør Bård Ivar Svendsen åpner den norske paviljongen på Mets i Amsterdam.

Åpnet amputert messe

Ambassadør Bård Ivar Svendsen åpnet i dag den norske paviljongen på en koronapreget Mets-utstilling.

Mets, Nederland

På den norske paviljongen var det full tilstedeværelse med utstillere som SeaDrive, Ertec, Evoy, Sensar Marine, Telaris, Yahctfend, Polyform, Anchorlift Technic og Coastkey da den norske ambassadøren klippet snoren og offisielt åpnet utstillingen i formiddag.

–Det flott at så mange utstillere er her trass i koronabegrensningene. Norge og Nederland er viktige handelspartnere, sa Svendsen før han klippet snoren. Mets er Europas ledende bransjemesse for båtutstyr.

Sleipner-standen sto imidlertid tom. En rekke utstillere fra ulike land bestemte seg nylig for å trekke seg fra årets store båtutstyr-utstilling. På svensk side hadde halvparten av utstillerne kastet inn koronahåndkleet, ifølge Sweboat-direktør Mats Eriksson.

Flertallet av de italienske utstillerne, og nesten halvparten av de franske, har også valgt å bli hjemme på grunn av smittesituasjonen i Nederland i øyeblikket.

–Det er kjedelig at utstillingen blir såpass amputert, men vi får håpe at publikum kommer. For en ny aktør som oss, er det uansett viktig å vise seg fram og knytte kontakter, sier salgsdirektør Petter Antonsen hos SeaDrive.