Utstyrsmesse rammes av korona

TREKKER SEG: Sleipner Motor AS, verdensledende leverandør av Side-Power-thrustere, deltar ikke på årets utstyrsmesse Mets i Amsterdam.

Sleipner trekker seg fra Mets

I morgen 16. november åpner båtutstyrsmessen Mets i Amsterdam. Sleipner Motor AS i Fredrikstad, som er en betydelig leverandør av blant annet thustere til verdensmarkedet, velger i år å avlyse sin deltakelse på grunn av koronasituasjonen i Nederland.

Publisert Sist oppdatert

rSleipner skriver dette i en pressemelding, hvor de samtidig oppfordrer messearrangøren RAI om å avlyse årets messe:

– Vi oppfordrer RAI om å fatte riktig beslutning og kansellere årets messe som svar på det pågående utbruddet av koronavirus i Nederland, skriver salgs- og markedsdirektør Marius Torjusen i Sleipner Motor AS i meldingen.

Mye smitte

Den direkte årsaken til at Sleipner velger å avlyse sin deltakelse er at Nederland, til tross for 82 prosents vaksinasjonsdekning, står i en situasjon med voksende smittetall. Ifølge Marius Torjusen, vil Sleipner unngå at noen av deres ansatte returnerer fra Amsterdam og introduserer smitte i bedriften og dermed skaper leveranseforsinkelser.

Full produksjon

FULL PRODUKSJON: Sleipner produserer for fullt på sin fabrikk i Fredrikstad.

Torjusen melder at Sleipner for tiden produserer med full kapasitet. Å avlyse bedriftens deltakelse på årets Mets-messe, er et tiltak Sleipner gjør for å sikre produksjonen.

Det er fra før kjent at leveranseproblemer fra underleverandører forventes å skape utfordringer for mange aktører i båtindustrien fremover.

Ifølge meldingen fra Sleipner,S har de også lagt til grunn for beslutningen at mange ledende produsenter har trukket seg fra messen allerede, og at Mets i den form den blir arrangert i år antas å være av mindre kommersiell verdi enn vanlig.

Mets arrangeres på RAI i Amsterdam fra 16. til 18. november.