Tønsberg Boatshow

Børre Sørensen hos Aaby Marine opplever at Windy-kunder flytter ut av Norge.
Børre Sørensen hos Aaby Marine opplever at Windy-kunder flytter ut av Norge.

Windy-kunder forsvinner fra Norge

Stadig flere formuende nordmenn flytter utenlands, og Windy-forhandler Aaby Marine opplever at kundegrunnlaget skrumper.

Publisert Sist oppdatert

Da Røkke meldte overgang til Sveits i fjor høst, vakte det stor oppmerksomhet i mediene, og nå merker Windy Røkke-effekten. Det er kjent at mer enn 40 styrtrike nordmenn har flyttet til Sveits det siste halve året, og nå følger flere etter.

– Basert på våre samtaler med kundene tror vi at flere hundre til kan være på vei ut av landet, sa leder for DNBs kapital- og formuesforvaltning, Håkon E. Hansen, nylig til Dagens Næringsliv.

En av tre Windy-kunder

Trenden merkes av Aaby Marine i Leangbukta, som forhandler premiumbåter som Windy og Nimbus. Børre Sørensen hos Aaby Marine sier til Båtmagasinet at de opplever at kundene forlater Norge.

– Nå er det ikke bare de superrike som flytter ut, men også folk med formuer på 40-50 millioner kroner. Jeg vil anslå at så mange som en av tre kunder har flyttet ut, eller planlegger å flytte ut, sier Sørensen. Han opplever at dette er et vel så stort problem for salget av Windy-båter som høyere rente og svakere krone.

Aaby Marine forhandler Windy på Østlandet, og dette har i mange tiår vært et populært båtmerke for kjøpekraftige folk rundt Oslofjorden.