MR.MERCURT: Dag Rudstrøm har lidenskap for raske båter og Mercury-motorer.
MR.MERCURT: Dag Rudstrøm har lidenskap for raske båter og Mercury-motorer.

Mister Mercury i Kragerø

På et småbruk i kragerøskjærgården dyrker Dag Rudstrøm(66) sin interesse for raske båter og Mercury-motorer. Lidenskap og et utpreget samler-gen har ført til en enorm samling av klassikere og rariteter som ville vakt oppmerksomhet på et hvert museum. I båtmiljøet kalles han bare Mr. Mercury.

Publisert Sist oppdatert

Da Dag Rudstrøm stilte opp i Arendal Poker Run med sin Magnum 1967 replika med fire tidsriktige Mercury Kiekhaefer motorer stjal han oppmerksomheten fra de langt større og raskere båtene. Blant beundrerne var Båtmagasinets utsendte reporter og da vi fikk invitasjon til å komme hjem til selveste Mr. Mercury, måtte vi selvsagt takke ja.

Så kom dagen og vi sto på brygga i Kragerø og ventet på skyss over til øya der Rudstrøm holder til. Det var sommer og mye trafikk på fjorden, men en Fjordling tråklet seg fram mellom sommergjestene med stødig kurs for oss som ventet med kamerautstyr og store forventninger. Til rors sto en kvinne iført Mercury racing-jakke og raske solbriller. Hun ønsket oss velkommen samtidig som hun erfarent la båten til, og en ung gutt hoppet i land. Det var Dags mor, Ingrid Helleseng (83) og junior-mekaniker August Hansen Lier (16) som var kommet for å hente oss.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER