Forsikring

KONDEMNERT: Forsikringsselskapene har solgt kondemnerte båter. Illustrasjonsfoto.
KONDEMNERT: Forsikringsselskapene har solgt kondemnerte båter. Illustrasjonsfoto.

Quickfix og hysj-hysj - En dårlig oppskrift ved båtsalg

Båtmagasinet har i det siste hatt fokus på kondemnerte båter, solgt av forsikringsselskapene, og satt i markedet igjen etter tvilsomme reparasjoner. Her er et eksempel på hvor ille det kan være.

Etter vår reportasje om videresalg av kondemnerte forsikringsbåter, har vi fått tilsendt eksempler på tvilsom praksis. I denne saken velger vi å anonymisere både selger og kjøper, for saken har hatt sine runder i rettsapparatet og endte til syvende og sist med forlik. Vi sitter på rettsdokumentene og annen dokumentasjon på riktigheten av de faktiske forhold. Historien er klassisk og har alle de ingredienser som hører til når en selger tar innersvinger med quickfix på reparasjoner og unndrar seg opplysningsplikten sin.

Saken har nå fått sin ende, mange år etter at det ble tegnet kontrakt mellom selger og kjøper på en tilsynelatende velholdt og kurant familiebåt til en markedspris på 1,5 millioner kroner. Ved kjøpet ble det opplyst at båten tidligere hadde «hatt skade under vannlinjen, men den var utbedret ved et godkjent verksted».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER