KAMP OM PLASSENE: Det kan bli lange køer og kamp om pumpene når Oslofjordens tusenvis av båter skal tømme septik på en av de 44 stasjonene. (ILLUSTRASJONSFOTO: ATLE KNUTSEN)
KAMP OM PLASSENE: Det kan bli lange køer og kamp om pumpene når Oslofjordens tusenvis av båter skal tømme septik på en av de 44 stasjonene.

54 800 båter skal kjempe om 44 tømmestasjoner

Mens de store synderne som tar livet av Oslofjorden inntil videre fortsetter som før, er det de små synderne som tas hardt. Fritidsbåtfolket er først på skafottet, men det er ikke sikkert forbudet trer i kraft 1. juli.

Det er fortsatt ikke bestemt at et forbud mot tømming av septik fra fritidsbåt i Oslofjorden trer i kraft allerede 1. juli i år. Politisk rådgiver i Klima- og miljødepartementet, Maria Varteressian, bekrefter til Båtmagasinet at spørsmålet nå er til vurdering, men at tilgjengeligheten på antall tømmestasjoner i Oslofjordområdet er en del av den vurderingen.

- Vi kan derfor ikke si noe nærmere om når et eventuelt forbud vil tre i kraft, sier hun, men presiserer at tilstanden til Oslofjorden er svært kritisk og at alle må bidra til å skape en renere fjord, enten forurensingen skjer fra land eller i selve fjorden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER