KONDEMNERT: Det er ingen offentlig kontroll på båter som er satt i markedet igjen etter kondemnering. (FOTO: HALLGEIR SKORPEN).
KONDEMNERT: Det er ingen offentlig kontroll på båter som er satt i markedet igjen etter kondemnering. (FOTO: HALLGEIR SKORPEN).

Forsikring: Ingen kontroll på reparerte kondemnerte båter

I skrivende stund er det registrert 16 fritidsbåter til salgs som kondemnerte objekter på det den lukkede auksjonssiden Forsikringsbiler.no. Nettsiden eies av Finans Norge, men det er de enkelte forsikringsselskapene som selv er ansvarlig for at de kasserte båtene selges til seriøse aktører. Det er ingen kontroll på reparerte kondemnerte båter.

Ikke hvem som helst kan gå inn på denne siden og by på biler eller båter. Verksteder som er gitt adgang til portalen Forsikringsbiler.no må være blant landets cirka 6000 brukere av dette dataassisterte skadebesiktigelsessystemet, forkortet til DBS, som verkstedene bruker i det daglige i sin kommunikasjon med selskapene. Finans Norge opplyser til Båtmagasinet at 679 verksteder er godkjente for reparasjon og kjøp av båt. Er bilen eller båten din skadet, og skal repareres på verksted, er det DBS, eller Dataassistert skadebesiktigelsessystem, som sørger for all økonomisk kommunikasjon mellom bilverkstedet og forsikringsselskapet. Dette er et system som blant annet beregner prisen på reparasjonen.

Båtvrak på auksjon

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER