Lær av Pål Virik Nilsen

Den kritiske unnamanøveren

Noen ganger må man brått svinge unna, og da gjelder det å ikke få kast på båten.

Publisert Sist oppdatert

 Alle båtførere har opplevd at noe uventet uventet dukker opp foran båten. Det kan være en drivende tømmerstokk, eller kanskje en stake som har vært skjult i skyggen av land, eller en motgående båt. Da må man reagere raskt og riktig for å unngå sammenstøt.

Aller viktigst er å dra av gassen umiddelbart, og så svinge. Straks du drar av gassen, vil båten sette seg i vannet. Baugen kommer ned og det gir god styring. Dersom du ikke drar av gassen, kan båten spinne ut av vannet og i verste fall få kast.

Opplev båtkjøring med VR

Båtliv har laget flere 360 graders videoer fra båtturen med Pål Virik Nilsen. Videoene spenner over ulike temaer som planlegging av turen, sikkerhet i rask båt, trimming av båt og tips for kjøring i medsjø. Vi vil legge ut flere videoer i dagene som kommer, og avslutter med en større artikkel om trygg båtkjøring i Båtlivs sommerutgave.

Dersom du har problemer med VR på mobilvisning, åpne videoen på Youtube.

Helt propell

Pål Virik Nilsen lærer oss trygg kjøring.
Pål Virik Nilsen lærer oss trygg kjøring.

Pål Virik Nilsen  holder dagskurs med teori og praksis for folk som vil få mer glede og sikkerhet ut av båtkjøringen sin. Sandefjordgutten (fra Virik, for lokalkjente) har 27 års erfaring som racebåtkjører i både offshore og rundbane, og har skrevet flere bøker om båtkjøring. Han er tidligere verdensmester, australsk mester og norgesmester. Se mer om Pål Virik Nilsen på hans egen hjemmeside www.palviriknilsen.com.