Båtjuss

SOM DEN ER: En båtkjøper overtok båten selv om han fikk opplysninger om mulig feil ved motoren. Båten på bildet har ingen tilknytning til saken. (ILLUSTRASJONSFOTO: ATLE KNUTSEN).
SOM DEN ER: En båtkjøper overtok båten selv om han fikk opplysninger om mulig feil ved motoren. Båten på bildet har ingen tilknytning til saken. (ILLUSTRASJONSFOTO: ATLE KNUTSEN).

Har selger ansvar når motor selges med feil?

Publisert

Jeg kjøpte på forsommeren en 15 år gammel daycruiser med utenbordsmotor. Kjøpesummen var 200.000 kr, som jeg synes var et godt kjøp for en båt på 20 fot i et ganske opphetet båtmarked. Båten sto på land da jeg først så på den, og jeg fikk derfor også undersøkt båten under vannlinjen. Alt så bra ut, og vi inngikk derfor avtale om kjøp der og da, siden jeg var redd for at noen andre skulle komme på banen dersom jeg ventet til båten sto på vannet. I kontrakten sto det at båten ble kjøpt «som den står».

Da båten noen dager senere ble sjøsatt fortalte selger at han hadde hatt noen alarmer på motoren fra tid til annen ved start, men at båten gikk fint og at alarmen raskt stoppet etter at båten hadde forlatt kaia. Jeg ble litt overrasket over å få vite dette i det jeg skulle til å overta båten, men det virket ikke naturlig å stanse salget på grunn av dette.

Etter dette hadde vi noen fine turer på vannet. Vi hørte ikke noen alarm de to første gangene, men den tredje turen gikk det alarm rett etter motoren var startet. Som selgeren hadde sagt ga den seg likevel ganske raskt og vi fortsatt turen uten problemer. Dette gjentok seg likevel stadig oftere, og etter hvert merket vi også at båten fikk lavere topphastighet, og knapt kom over 25 knop. Samtidig som jeg satt båten på verksted varslet jeg selger om hva som hadde skjedd. Ifølge verkstedet var komponenter inni motoren tæret i stykker, og det ville koste ca. 50 000 kr å få den i kjørbar stand.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS