IRRITASJON FOR MANGE: Nesten halvparten av spurte båteiere svarer at høy fart blant andre båtførere irriterer.
IRRITASJON FOR MANGE: Nesten halvparten av spurte båteiere svarer at høy fart blant andre båtførere irriterer.

– Mange båteiere irriterer seg over andres fart

En undersøkelse viser at nær halvparten av båteierne opplever andre båtføreres adferd er til sjenanse som følge av fart.

Publisert Sist oppdatert

– 46 prosent av båteierne opplever at andre båtførere er til sjenanse og bryter fartsgrensene til sjøs, forteller Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Undersøkelsen er nylig gjennomført av Ipsos for Gjensidige. 29 prosent av de som eier båt svarer at de opplever denne sjenansen av og til, mens 17 prosent svarer at de opplever dette ofte.

ARNE VOLL: Kommunikasjonssjef i Gjensidige.
ARNE VOLL: Kommunikasjonssjef i Gjensidige.

– Ikke alle finner den roen de skulle ønske. Høy fart, støy og kjører for nærme - er flere momenter som irriterer store deler av båtfolket, kommunikasjonsjefen.

Forsikringsselskapet oppfordrer de som kjører raske båter til å ta ekstra hensyn til de mykere trafikantene på sjøen.

– Vi ønsker at fleste mulig skal skaffe seg kompetanse før de setter seg i en båt. Vi ser helt klare tendenser til at motorstørrelse og fart har økt betydelig de siste fem til ti årene, sier Voll.

Han trekker også fram vannscootere. Etter at det ble lov å bruke mener han at det  også blitt et mulig problem for mange.

– Mindre hurtiggående båter holder ofte på nær land, og Voll tror en del båtførere ikke er klar over at de kan være en plage for andre. Senk farten og ta hensyn til omgivelsene. Da blir det sikrere og ikke minst, mye hyggeligere for alle som oppholder seg på sjøen, oppforder Voll.

 

Powered by Labrador CMS