GRESSVIK: Gressvik Marina AS har i dag 40 båtplasser på bruket i Fredrikstad, samt fast utstilling av Nimbus og Paragon

Nimbus tar kontroll over begge sider av fjorden

Nimbus kjøper forhandlerrettighetene til Gressvik Marina. Herholdt Andersen, som Nimbus kjøpte i fjor, tar over ledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Svenske Nimbus Group er i en ekspansiv fase, og deres siste trekk er å anskaffe forhandlerrettighetene til Nimbus og Paragon fra Fredrikstad-bedriften Gressvik Marina. Dette følger fjorårets kjøp av Herholdt Andersen, som hører til på andre siden av fjorden, i Tønsberg.

Fra 1. september vil salget av nye båter hos Gressvik være underlagt Herholdt Andersens ledelse. Dermed har Nimbus bedre kontroll på begge sider av Oslofjorden, skriver de i en pressemelding:

– Gjennom fjorårets anskaffelse av Herholdt Andersen styrket vi vår posisjon i de viktige områdene rundt Oslofjorden og Vestfold, og dette kjøpet gir oss en sterkere posisjon i Østfold, sier administrerende direktør i Nimbus Group, Jan-Erik Lindström.

Del av større plan

Nimbus Group, som fører merkevarene Alukin, Aquador, Bella, Falcon, Flipper, Nimbus og Paragon yachts ble børsnotert i 2021, og oppkjøpet av forhandlerrettighetene til Gressvik Marina er det siste i en lang rekke lignende kjøp i flere land. Denne sikringen av kontroll i forhandlerleddet er en viktig del av deres vekstplan, hvor oppkjøp som øker graden av vertikal integrasjon innad i bedriften spiller en viktig rolle.

I 2022 hadde Nimbus Group 391 ansatte og en omsetning på 1,751 milliarder svenske kroner.

*Presisering: Vi skrev at Gressvik Marina AS ville bli underlagt Herholdt Andersens ledelse, dette gjelder dog kun den virksomhet som er knyttet til forhandlerrettighetene.