Herholdt Andersen AS i Tønsberg solgt

OPPKJØP: Svenske Nimbus Group kjøper den tradisjonsrike båtforhandleren Herholdt Andersen AS i Tønsberg.
OPPKJØP: Svenske Nimbus Group kjøper den tradisjonsrike båtforhandleren Herholdt Andersen AS i Tønsberg.

Nimbus kjøper norsk forhandler

En av Tønsbergs mest tradisjonsrike motorbåtforhandlere havner på svenske hender når Nimbus-gruppen overtar fullt eierskap i Herholdt Andersen AS i slutten av april.

Oppkjøpet er en del av Nimbus-gruppens strategi om å vokse på forhandlernivå og styrke sin markedsposisjon i de viktigste båtdistriktene, heter det i en pressemelding fra Nimbus.

Herholdt Andersen AS er en betydelig båtforhandler med merker som Axopar, Buster, Brig, Yamarin og Jeanneau Merry Fisher i modellutvalget. Virksomheten har holdt til i Tønsberg siden 1912 og har 11 ansatte.

Siden 1950-tallet

SOLGT: Pål Herholdt beholder eierskapet til eiendommene etter salget av Herholdt Andersen AS til Nimbus-gruppen.
SOLGT: Pål Herholdt beholder eierskapet til eiendommene etter salget av Herholdt Andersen AS til Nimbus-gruppen.

Ifølge pressemeldingen fra Nimbus omsatte Herholdt Andersen AS for 94 millioner kroner i løpet av regnskapsåret 2021 og hadde et foreløpig driftsresultat (EBITDA) på 19 millioner kroner. Nimbus Group betaler en kjøpesum på 76 millioner kroner for selskapet på gjeldfri basis. Kjøpet er finansiert av Nimbus Group med egne midler.

Aksjene skal etter planen overtas i slutten av april. Pål Herholdt beholder eierskapet til eiendommene som tidligere har vært eid av Herholdt Andersen AS.

– Herholdt Andersen er et veletablert selskap som i mange år har levert motorbåter og service til det norske markedet. Vi startet med salg og service av båter og motorer på 1950-tallet og ønsker nå å ta enda et steg i utviklingen av virksomheten. For Herholdt Andersen er denne avtalen derfor et logisk neste steg. Nimbus Group er et sterkt selskap i bransjen med kjente merkevarer og som vil være en god havn for den videre satsingen, uttaler daglig leder Pål Herholdt i pressemeldingen.

Viktig båtdistrikt

I forbindelse med oppkjøpet, uttaler Jan-Erik Lindström, administrerende direktør i Nimbus Group:

– En av hjørnesteinene i vår vekststrategi er å vokse innenfor detaljhandelssegmentet. Det er også viktig for oss å være in-house i strategisk viktige markeder. Norge er definitivt en av disse og Tønsberg i Vestfold ligger i Oslofjorden og er et viktig båtdistrikt med sin vakre skjærgård. Vi er derfor svært glade for oppkjøpet av Herholdt Andersen. Det er et veldrevet selskap med høy kvalitet og service som vi vil fortsette å investere i og utvikle videre.