Forbruker: 

ENDRET: 
Fra nyttår er loven endret for å styrke forbrukernes rettigher overfor profesjonelle aktører.  Oddgeir Garnes la sin Askeladden ut for salg i fjor høst, og mellom private er kjøpsloven uendret.
ENDRET: Fra nyttår er loven endret for å styrke forbrukernes rettigher overfor profesjonelle aktører. Oddgeir Garnes la sin Askeladden ut for salg i fjor høst, og mellom private er kjøpsloven uendret.

Den nye forbrukerkjøpsloven: Nå må selger opplyse om mangler

Bevisbyrden flyttes fra kjøper til selger. «As is» begrepet er fjernet. Ved reklamasjon får selger kun ett forsøk på utbedring. Ved årets start ble det gjort betydelige endringer i forbrukerkjøpsloven, men Båtmagasinets advokater demper likevel «dramatikken».

Publisert Sist oppdatert

Det har vært betydelig støy og skepsis i båtbransjen etter innføringen av endringene i forbrukerkjøpsloven 1. januar i år, endringer som også har konsekvenser for deg som skal selge en bruktbåt gjennom en formidler eller forhandler, altså et ledd som driver næring. Båtmagasinet har utfordret våre to båtadvokater til å presisere hva endringene betyr i praksis. 

Advokatene Pål S. Jensen og Daniel Wikstøl i advokatfirmaet Zenit i Tønsberg forklarer at lovens intensjon er å styrke forbrukervernet, men at det ikke betyr det samme som at den blir tvistdempende.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER