Satser på hastighetskurs

I sommer har Redningsselskapet tatt til orde for høyhastighetssertifikat på sjøen. Pål Virik Nilsen er i gang med kurs.

Publisert Sist oppdatert

Mens myndighetene grubler over påbud med hastighets sertifikat på sjøen eller ikke, så er den meritterte Offshore føreren fra Sandefjord godt i gang med hastighetskurset «helt-propell».

 Kurset som både har en teoretisk og en praktisk del der det er kjøring i kursets egen båt. Kurset strekker seg over en dag. Her lærer båtførere alt fra håndtering av powertrim, gass og ratt. Tekniske emner rundt hastighetskjøring samt bølgekjøring og sving tekniker. Virik Nilsen er i gang med kurs..

Båtliv har tidligere vært på høyhastighetskurs med Spectre Marine, og skrevet en artikkel om hvordan du kjører i høy fart. Les: Lær å mestre fart

- Tilbakemeldingene så langt har vært veldig bra sier en fornøyd Pål Virik Nilsen: Vi har alle slags typer båtførere på kursene. Kursene har hatt alt fra helt uerfarne som trenger veiledning til hvilken vei man trimmer motoren for å komme best mulig i plan, til de mer erfarne som trenger påfyll for å få enda mer glede av båten de kjører. Vi har familier på kurs som har en båt der det er flere familiemedlemmer som disponerer den. Kurset gjennomføres enten med vår egen båt på den praktiske delen eller med elevens, om det er ønskelig, sier han.

 Båtvalget

Båtliv 5 har en stor artikkel om båtpolitikken i neste stortingsperiode, der politikerne i alle partier på Stortinget også er spurt om de vil innføre sertifikat for høyhastighetsbåter. Båtliv 5 er tilgjengelig i Appstore og Google Play fredag om en uke, og i løssalg uka etter.