Sommeridyll på Stauper
Sommeridyll på Stauper

Nå vil alle ha båt

Covid kan ikke svømme, sier Terje Bakken, som solgte åtte båter på påskeaften, og nå må lage køordning i butikken.

Publisert Sist oppdatert

– Salget begynte å ta seg opp uka før påske. Vi holdt åpent påskeaften for første gang på mange år, og da solgte vi åtte båter. Siden har det tatt helt av, sier Terje Bakken i Bakken Motor til Båtmagasinet.

Så mange kunder finner nå veien til salgslokalene hans i Drammen at han har tapet på gulv og vegger så folk skal holde avstand til hverandre. – Folk virker veldig yre og klare for å komme seg ut nå, men vi må ikke glemme at koronasituasjonen ennå ikke er over, sier Bakken.

Stort sett etterspør folk båter i prisklassen opp til 6,5 meter. Gummijoller og RIB-er opp til 6.5 meter går unna som varmt hvetebrød, men også salg av enkeltmotorer går overraskende bra. Dette tyder på at folk oppgraderer båter som de har liggende, og kanskje ikke har brukt så mye de siste årene.

70 prosent økning

–Jeg tror dette året blir veldig bra, men det er noen skyer på horisonten. Produksjonen er stanset flere steder, og euroen er dyr, så båter kan bli dyrere litt fremover i tid, sier Bakken. Pål Herholdt tror prisene kan gå opp hele 15-20 prosent når nye båter skal bestilles til dagens eurokurs.

Også større båter går unna. Hos Thor R. Nilsen skal de ha solgt fem båter av typen Targa sist helg.

Grimstad Bådsenter er sammen med søsterselskapene i Kristiansand, Grimstad og i Asker en av landets desidert største båtforhandlere med rundt en kvart milliard kroner i omsetning i et normalår. Anders Topland hos Grimstad Bådsenter sier til dn.no at de kommer vi til å passere 30 millioner i april. Salg på 30 millioner er nærmere 70 prosent økning fra i fjor på samme tid.

Fint vær

– Vi bikket onsdag 30 millioner i salg, sier han. Det er rundt 40 prosent mer enn på samme dato i fjor, sier Pål Heroldt hos Herholdt Andersen i Tønsberg til DN.

Bakken Motor, Herholdt Andersen og Grimstad Bådsenter er alle store forhandlere i det såkalte hyttebåtsegmentet. De opplever alle sammen at det er båter opp til 22 fot med prislapp opp mot 650 000 kroner som det går mest av.

Fint vær, kansellerte Syden-turer og koronaleie folk virker sammen til det rekordstore båtsalget. –Nå er det kjempegøy. Folk vil belønne seg selv, og mange er yre etter å komme på fjorden, sier Bakken.