Vårpuss på Sjølyst.

Mange kjøper båtutstyr nå

I båtutstyrsbutikkene er det god omsetning for tiden. Prisene kan stige i tiden som kommer.

Publisert Sist oppdatert

Båtutstyrsbutikker melder om stor pågang for tiden. Folk har mer tid til båtpuss, og mange planlegger ferien til sjøs.

– Vi kan melde om at det selges båtutstyr om dagen. Aktiviteten i butikkene er på tilnærmet normalt nivå, og vi håper at vi klarer å fortsette i samme tempo de kommende ukene og månedene. Vanligvis tar jo aktiviteten seg opp i og etter påsken, så det blir spennende å se om den gjør det i år også, forteller sjefen for Maritim-kjeden, Andreas Nilsen.

BestMarine i Oslo har butikk ved Aker Brygge, og Båtsuper’n i Bestumkilen. De ser færre kunder som stikker innom i lunsjpausen ved Akerbrygge, men høyt trykk ved opplagsplassen ved Skøyen.

Gjør tiltak

NETT: Ketil Jakobsen hos Seatronic selger mer båtutstyr på nett.

Seatronic i Moss holder åpent, men anbefaler kunder å handle over nett. Det har gitt færre kunder fysisk i butikken, men holder salget oppe via nettbutikken. – Vi fryktet vel det verste, at handelen skulle stoppe helt opp, men det har ikke skjedd. Antall eposter, telefoner og nettordre er ganske mye opp, forteller Ketil Svenneborg Jakobsen i Seatronic.

Dyrere produkter

– Koronaepidemien har ikke rammet oss i særlig grad, men den svake norske kronen skaper utfordringer, forteller produktsjef Max Waldhauer hos Watski. Han forteller at 99 prosent av produktene i sortimentet er kjøpt inn med andre valutaer enn de norske. Frykter leveringsproblemer

– Vi begynner også å merke leveringsproblemer fra utlandet, valuta er jo ikke bra, så priser har gått opp og flere priser vil gå opp løpende nå, forteller Jakobsen. Han er også i kontakt med utenlandske kollegaer som har det ille. Mange har helt stengt, og de som holder åpent, har salget falt med opptil 80 prosent. – Vi er heldig her i Norge, mener Jakobsen.