ELBÅT: Axopar 25 med Evoy på hekken.
EVOY: Norske Evoy slår seg sammen med italienske Vita, og får tommet opp fra Axopar-gründeren

Evoy slår seg sammen med italienske Vita

Gjennom sammenslåingen styrker Evoy sin internasjonale posisjon, og får tommel opp fra bransjekolleger.

– Nå er vi definitivt størst i verden, sier Leif Stavøstrand til Firda. Gründeren og CEO i Evoy har vært på frierferd til Monaco og blitt enig med italienske Vita om sammenslåing av de to selskapene, som i utgangspunktet er nokså jevnstore.

I likhet med Evoy lager også Vita elektriske drivlinjer for båter, men i tillegg bygger også italienerne RIB-er i luksussegmentet.

Sammenslåingen er et viktig skritt på veien for Evoys planer om å bli en stor, internasjonal aktør. Integrasjonen mellom Evoy og Vita vil gi større markedstilgang i viktige markeder som USA, Storbritannia og Italia, skriver Firda.

Axopar-gründer Jan-Erik Viitala kommentarer på sosiale medier at dette er gode nyheter for elektrifiseringen av fritidsbåtbransjen. Finske Axopar er medeier i Førde-bedriften og kan levere båter med Evoys utenbordsmotor på hekken til dem som foretrekker elmotor.

På besøk i Monaco satte Stavøstrand like godt ny rekord i et motorbåtrace i regi av yachtklubben i en Goldfish med Evoy-motor, som logget 49 knop i snitt rundt banen, melder Firda.