SAMARBEID: Den norske motorprodusenten Evoy innleder et strategisk samarbeid med amerikanske Microvast om batterisystemer.
SAMARBEID: Den norske motorprodusenten Evoy innleder et strategisk samarbeid med amerikanske Microvast om batterisystemer.

Evoy og Microvast innleder batterisamarbeid

Det amerikanske teknologiselskapet Microvast blir ny, strategisk samarbeidspartner for Evoy i utviklingen av batteripakker for fritidsbåtbruk. 

Det er i første rekke Texas-bedriftens MV-I-batteri som skal mariniseres og tilpasses motorene fra Florø, og dette er første gangen Microvast satser på båtsektoren siden oppstarten i 2006. 

– Vi er glade for å samarbeide med Microvast og ser frem til å teste batteriene både i laboratoriet og på sjøen. Samarbeidet representerer en mulighet til å utvide batteriutvalget i vårt arbeid med å finne de mest effektive og pålitelige løsningene, sier medgründer og administrerende direktør i Evoy, Leif A. Stavøstrand i en pressemelding.

BATTERI: Evoy vil teste ut dette NMC-batteriet fra Microvast for bruk sammen med selskapets elektriske båtmotorer.
BATTERI: Evoy vil teste dette NMC-batteriet fra Microvast for bruk sammen med selskapets elektriske båtmotorer.

MV-I er i utgangspunktet utviklet for busser og andre yrkeskjøretøyer som en komplett, autonom enhet med innebygde kjølesystemer, og skal ifølge samarbeidspartnerne tilby en rekke miljømessige og tekniske fordeler, som for eksempel kjapp dreiemoment-repons for god akselerasjon, samt stor sikkerhet og pålitelighet. 

Batteriet har en energitetthet på inntil 180 Wh/kg. MV1 Gen 1-pakken for bruk i kjøretøyer veier 398 kilo og måler 178,5 x 70 x 25 centimeter. Kapasiteten er 71,3 kWh, og største permanente strømlevering er 200 A, med en kortvarig spiss-ytelse på 400 A. Kjemien er NMC (nikkel-mangan-kobolt).