I fengsel etter villmannskjøring

En båttyv som i sommer presterte å dunke borti en holme, kjøre over en brygge og en annen båt, krysse en bilvei og til slutt havne i fjellveggen, langt oppe på land er er nå dømt til ni måneders fengsel. 

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til fengselsstraffen må han betale 230 000 kroner for skadene på båten.Den 28 år gamle mannen førte en Buster XL med en nittihesters påhengsmotor da han natt til 23. juni laget fullt kaos i sommerparadiset Brekkestø i Blindleia. Båten, som var stjålet i Fevik fikk store skader da den endelig fant roen godt oppe på land - men utrolig nok slapp båttyven unna med mindre skader.

Se NRKs video her

 

I forvirringen etter den dramatiske landsettingen av aluminiumsbåten ble det startet en leteaksjon, ettersom mannen hadde sagt at han hadde med seg en passasjer. Båter fra Røde Kors, politiet og Redningsselskapet deltok i søket sammen med flere privatbåter. I tillegg lette et ambulansehelikopter og dykkere fra brannvesenet etter mulige savnete ved Brekkestø. 

 

Men - det viste seg etterhvert at mannen, som ble omtalt som en «gammel kjenning» av politiet, hadde vært alene i båten.

 

I Aust-Agder tingrett erkjente 28-åringen båttyveriet, og straffen for dette og en del andre forhold blir ni måneders fengsel. Siden forsikringsselskapet klarte å selge vraket for 40.000 kroner slipper 28-åringen ifølge Agderposten unna med å betale 230.000 kroner i erstatning for de materielle skadene på båten.

Ill.foto: Fra NRKs videoinnslag etter ulykken i Brekkestø.