Fra testarkivet:

FRA PRAKTISK BÅTLIV 8 2001: Sverre Jacobsen lagde ujålete Sigma 25 HTS.
FRA PRAKTISK BÅTLIV 8 2001: Sverre Jacobsen lagde ujålete Sigma 25 HTS.

Sigma 25 HTS - Enkel, praktisk turbåt

Sigma 25 er uten fjas og skjulte teksturer. Hun er også fri for siste nytt i moderne linjer, men de fleste synes likevel hun tar seg godt ut på sjøen. Konstruktøren har for øvrig lagt vekt på vedlikeholdsvennlighet og praktisk bruk.

Publisert Sist oppdatert

Artikkelen er åpen for alle fram til tirsdag 15. desember

Denne artikkelen er hentet i sin helhet fra Praktisk Båtliv, nummer 8 2001. Du finner hundrevis av båttester i regi av Båtmagasinet og Båtliv i arkivet, som abonnenter har tilgang til.

Sverre Jacobsen (60) er profesjonell pluggbygger, dvs. at han bygger plugger og former for andre, som for eksempel Klosterfjord 40, NB 800 og NB 840, foruten hurtiggående redningsbåter for Harding og Norsafe. Til og med en full skala Super Puma helikoptersimulator har han bygget (etter oppdrag fra Nutec Treningssenter AS). Men Jacobsen kan mer enn å lage former. I 1987, noen år etter at han begynte for seg selv, reiste han egenhendig en 300 kvadratmeters verkstedshall, og satte i gang med å bygge en 20 fots cabincruiser. Men arbeidet ble avsluttet da de dårlige tidene kom i slutten av 80-årene. Prototypen til Sigma 25 HTS, som ble påbegynt for 3-4 år siden, ble ferdigstilt i år.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS