Test: AMT 210 DC og Capelli Tempest 65BR

Tradisjonell nordisk mot spenstig italiener

Nordisk komfortabelt eller italiensk og sporty med flotte detaljer? Vi har testet en ny, tradisjonell finsk daycruiser og en italiensk kryssning mellom en bowrider og en RIB. Størrelsen er temmelig lik, men prisen og egenskaper skiller en hel del.

Publisert Sist oppdatert

Italienske Capelli Tempest 65BR ble lansert på båtmessene våren 2019 som noe nytt og revolusjonerende. Det er helt klart et originalt båtkonsept fra en stor båtprodusent som tilfører noe mer enn ”bare” å være en annerledes RIB.

Båtmagasinet har testet Tempest 65BR mot en ny båt i tradisjonell nordisk stil, finske AMT 210 DC. Denne båten finnes også i en bowrider-versjon (BR) dersom man ikke ønsker overnattingsmulighet. BR-utgaven har samme layout aktenfor vindskjermen som DC-versjonen. Bowrider-utgaven har åpent fordekk etter samme konsept som Capelli-båten i denne testen. Både AMT og Capelli ble testet med Suzuki DF på 175 hk. Når de ligger ved siden av hverandre på sjøen, ser AMT større ut på grunn av sitt høye og trygge fribord, men Capelli-båten er både lengre og litt bredere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER