Test: Buster S, Buster S1 og Buster SCC

BEST ALENE: Med midtmontert konsoll får man best balanse i båten om man bruker den mest alene
BASISUTGAVEN: Buster S er grunnversjonen, men også den kan utrustes med tofter med stuverom.
UTEN STEGLISTER: Ingen av de nye S-modellene har steglister. Det gir stillere gange i sjøen, men også brattere planingsterskel.
SIDEKONSOLL: Modellen S1 har førerkonsollen montert på styrbord side. Denne varianten egner seg best dersom man vanligvis er to personer ombord.
FLERE VALG: Båtene kan utrustes med ulike innredningsløsninger, alt etter behov. Det gjelder også kasser for tørr oppbevaring.

Tre tøffe søstre

Den nye minstingen til Buster er tilgjengelig i tre versjoner. Vi har testet Buster S og ser hvilken som egner seg til hva.

Publisert Sist oppdatert

Det sies at om man er stor, så må man være snill. og som liten, hjelpe det å være tøff. Finske Buster har i dag båter fra drøye syv meter og ned til minstingen som knapt er fire meter fra for til akter. Buster S, Buster S1 og Buster Scc er tre små tøffinger som alle bygger på samme skrog, men som kan fås med forskjellige dekkslayout. Modellene erstatter tidligere XS og S. Båtene har fått helt ny design både utvendig og innvending. Nytt er også den selvlensende dørken.

For den mer ekstreme sportsfiskeren finnes det også en spesialutrustet variant som går under betegnelsen S Fish. Den har hevet fordekk med stol, forsterket aktertofte med stol, samt mulighet til å montere el-motor på brakett forut. Sportsfiskerens lille, dyre drømmebåt, men andre ord. I denne testen holder vi oss til de mer allsidige modellene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER