Brukt Absolute 39

BEHAGELIG: Manøvreringen er enkel og behagelig.
MYE MORO: Absolute 39 byr på maksimal kjøreglede. Den sitter som en kniv i sjøen.
OVERSIKTLIG: Førermiljøet er oversiktlig og velorganisert. Det er doble motorinstrumenter og tri-data display fra Raymarine. Kartplotteren er integrert på en slik måte at det kan være en utfordring å bytte den lille og aldrende Raymarine C70.
MOTORROM: For å komme til motorene må man ta bort dørkplater i jollegarasjen. Det er litt plundrete, men når det er gjort har man grei tilgang til alle servicepunkter. Legg merke til den store Mase-generatoren.
TRIVELIG SALONG: Under dekk er en riktig trivelig salong. TV og stereo er montert i egen benk. Alle vinduer har persienner.
BYSSA er ikke veldig stor, men velorganisert. Det er godt med skapplass. Kjøleskap er montert inne i et av underskapene
RIKTIG MOTORISERT: Testbåten er utstyrt med to VP D4 300 hester.

Absolutt godkjent

Absolute 39 er som et par italienske sko. Elegant, smekker, godt laget og bygget for myk gange. Men kvalitet koster. Spørsmålet er om en ti år gammel 39 foter er verd nesten 1,8 millioner?

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2002 Sergio Maggi og Marcello Bè etablerte den italienske båtprodusenten Absolute. Men selv om det er et relativt nytt verft, er det likevel tuftet på lange tradisjoner. Familien Gobi er blant dem som står bak bedriften. Gobi-verftet ble solgt til Azimut, som ga Gobi-båtene betegnelsen Azimut Atlantis. Absolute produserer i dag båter fra 40 til 73 fot i tre forskjellige serier; Fly, Sport og Navetta. Absolute 39 ble laget i ganske stort antall fra 2005 til 2008.

Det var i sin tid Frydenbø Båtsenter som solgte Absolute-båtene i Norge. I følge Ståle Daae Børnes, som da jobbet for Frydenbø, solgte båtene bra og det ble levert flere 39-fotere. Imidlertid satte finanskrisen fra 2007 en bråstopp for denne type eksklusive båter. I dag er det ingen som importerer Absolute.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER