Mercury ProKicker

NY PLATTFORM: Mercury lanserer en ny plattform for sine småmotorer på 25 og 30 hk.

Lettere småmotorer fra Mercury

Mercury Marines nye småmotorer på 25 og 30 hester skal være lettere, raskere og enklere å både kjøre med og vedlikeholde.

Ifølge en pressemelding har de nye tresylindrete firetakterne et volum på 500 ccm og elektronisk drivstoffinnsprøytning. Motorene som har elstart leveres standard med nettverket Smartcraft som gjør det mulig å koble motorene til digitale motorinstrumenter samt få dataene presentert på mobilen via VesselView Mobile.

I grunnversjon skal motorene veie 60 kg, noe som ifølge Mercury er en 16 prosent forbedring sammenlignet med foregående generasjon. Motorene leveres i versjonene 25 og 30 hk FourStroke, 25 hk SeaPro og 25 hk ProKicker.

FISKE: ProKicker har blant annet mulighet til å justere turtallet i intervaller på 10 omdreininger per minutt ved for eksempel trollingfiske.

Både de oppdaterte 25 og 30 hk FourStroke-modellene, og nykomlingen 25 hk SeaPro, skal ifølge pressemeldingen passe alle båttyper. Den nye ProKicker 25 hk skal dessuten være velegnet for sportsfiskebåter i segmentet 8-12 meter, med mulighet til å justere hastigheten trinnvis med 10 omdreininger per minutt.

KULT: Den 58 cm lange rorkulten kan monteres på valgfri side av motoren.

Motorene med den nye plattformen tilbys med elektrisk eller manuell start, rorkult eller fjernkontroll, manuell eller elektrisk trim, samt propell eller jetdrift.

Forenklede løsninger for vedlikehold innebærer ifølge Mercury blant annet enklere oljeskift med mindre søl og bedre løsninger for skifte av bensinfilter.

Modellene med rorkult leveres med en hele 58 cm lang kult med alle betjeningsfunksjoner integrert, og som kan monteres på hver side av motoren etter ønske og behov.