Påhenger med startsperre

Man kan spørre seg hvorfor det ikke har kommet før; en utenbordsmotor med startsperre.

Publisert

Biler er utstyrt med elektronikk som hindrer tyveri. Utenbordsmotoerer derimot, som er relativt lett å demontere, har ikke hatt tilsvarende funksjon.

Nå har Yamaha introdusert det de kaller YCOP – som står for Yamaha customer outboard protection. I første omgang kommer dette systemet på 2009-modellene F30 og F40, som får YCOP som standard. Grunnen til at Yamaha har valgt disse to tresylindrede motorene er at de lette og populære.

Fjernkontroll

Dette skal være et brukervennlig system. Ingen andre enn eieren som har tilgang til fjernkontrollen har mulighet til å starte motoren. På samme måte som med en Fjernkontroll til bilens låssystem, trykker du på knappen for å deaktivere motorens elektroniske system. Et nytt trykk, og du gjør elektronikken tilgjengelig igjen. Uten denne fjernkontrollen, med rett frekvens, blir det umulig å starte motoren.

Fininstrumentering

F30 og F40 har også elektronikk basert på BUS-teknologi, med digital signaloverføring. Dermed kan nettverksinstrumenter med plug-and-play også benyttes. Blant mulighetene med noen av de digitale instrumentene er såkalt VTS, som står for Variabel Trolling Speed, med mulighet for i stille inn motoren på forskjellige dorgehastigheter.

Flere båt-, motor- og utstyrsnyheter finner du på www-batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS