Trangere om plassen på land

Vinterlagringsmulighetene for båten er mange, fra det helt enkle med innpakking i presenning på en parkeringsplass til innendørs båthotell med luftgjennomstrømming og temperaturjustering. Ønsker du å velge fritt, bør du være tidlig ute!

Publisert

Har du ikke sikret deg opplagsplass for vinteren, bør du ikke vente for lenge. De mest populære lagringsplassene i flere av marinaene og båtforeningene reserveres i god tid. De fleste vi har snakket med oppgir samtidig at de forstatt har noe ledig kapasitet for vinteren, selv flere har måttet si nei til potensielle kunder på grunn av plassmangel de siste årene.

Har du båten i en organisert havn og er medlem av en båtforening, vil du som regel ha prioritet i køen når vinterplassene deles ut. Ønsker du full service på båten, med vårklargjøring av motorbåt, kan det være mer praktisk å ha den på en slipp eller på en kommersiell opplagsplass. Fordelen med dette er at du kan få unnagjort alt på ett og samme sted, selv om vinterlagringsprisen ofte er høyere enn i båtforeningene. Bor du i Oslo-området, kan du spare penger ved å velge vinteropplag en times bilkjøring sørover på hver side av fjorden.

Innendørs lagring er dessuten vesentlig dyrere enn å ha båten stående ute på land.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS