Zeelander Z72

NEDERLAND: Skjønnheten er bygget hos Zeelander Yachts i Groot-Ammers langt syd i Nederland.

I sommer kan du treffe på denne i en norsk fjord...

Kanskje vil du treffe på denne nederlandske skjønnheten i en eller annen norsk fjord i sommer. Den 66 fot lange lekkerbisken Zeelander Z72 er det nye flaggskipet til verftet med samme navn i Groot-Ammers syd i Nederland. Eieren av akkurat denne båten har valgt Norge som destinasjon for sin første langtur.

Se etter skjønnheten med det nederlandske flagget på hekken et sted i Norge i sommer. Eieren er fast bestemt på å legge jomfruturen til de norske fjorder, sier verftet. Fartøyet bærer navnet «Lugduno» etter hjemmehavnen Katwijk, som ble kalt Lugduno av romerne og var marinebase under forsvaret av det gamle Romerriket.

66 FOT: Vakre Zeelander Z72 har et særpreget design, ført i pennen av anerkjente Cor D. Rover i Nederland.

Design med særpreg

Med en total lengde på 66 fot er hun flaggskipet til det nederlandskbaserte verftet i Groot-Ammers langt sør i Nederland. Båten har et særegent eksteriørdesign som båtbyggeren har utviklet i samarbeid med den anerkjente nederlandske designeren Cor D. Rover. Dette designet er karakteristisk på tvers av hele Zeelanders modellserie.

Uten å beskrive interiøret i detalj er det bare en ting å si, rålekker luksus basert på kvalitetsprodukter med mye skinn og edelt treverk.

Styrehuset, spisestuen og byssa ligger her i hjertet av skipet. Under dekk har alle rom store vinduer i skrogsidene.

3 x Volvo Penta 1350 IPS

40 KNOP: Med 3x Volvo Penta 1350 IPS kan kjempen flytte seg i 40 knop.

Zeelander Z72 har plass til seks gjester i tre lugarer, i tillegg til én gedigen kapteinlugar. Fra et teknisk perspektiv er yachten et seriøst kraftsenter, drevet av tre Volvo Penta 1350 IPS, som sikrer en toppfart på 40 knop. Verftet hevder at selv i store hastigheter forblir støy- og vibrasjonsnivåene eksepsjonelt lave på grunn av en effektiv skrogform og omfattende bruken av lyddempende materialer. Og drivstofforbruk og pris? Den opplyser ikke verftet, men gå ut i fra at du må betale en hel del...