NEKTES ERSTATNING: Denne Sunseeker Camargue 46 ble totalvrak under et uvær i Bodø i fjor. Forsikringsselskapet nekter eieren erstatning før han redegjør for egenkapitalen ved anskaffelsen for 10 år siden. FOTO: Privat.

-Forsikringsselskapet kan granske egenkapitalen din

BÅTKJØP OG JUS: Kan forsikringsselskapet ditt også opptre som skattemyndighet og politi? Tydeligvis, sier en oppgitt båteier Jørn Frode Hansen i Bodø. Nå har Finansklagenemda gitt Fender Marine, eller MS Amlin Insurance, medhold i at det er deres fulle rett til å granske egenkapitalen som ble brukt da Hansen kjøpte båt for 10 år siden.

Båtmagasinet har tidligere omtalt saken der Jørn Frode Hansens 1994-modell Sunseeker Camargue 46 slet seg fra fortøyningsbøya i et voldsomt uvær i Festvåg 2. januar 2020. Etter noen timer ble den drivende båten slått inn i en fjellvegg innerst Nordfjord utenfor Bodø og påført betydelige skader. Hansen kjøpte båten som et reparasjonsobjekt så langt tilbake som i 2011. Han bruke flere år på oppussingen og har opplyst til forsikringsselskapet at deler av en pengegave på 450.000 kroner fra sin avdøde far var brukt til prosjektet.

Krever opplysninger om avdød far

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER