MÅ FLYTTE: Terje Jensen og hans båtverksted får ikke fornyet leiekontrakten på Jarlsø. Nå er han på desperat jakt etter ny tomt. Siste halmstrå er å flytte tilbake til Vallø, men da ute på Esso-halvøya. FOTO: Amund Rich. Løken.S:

Esso-tomten på Vallø siste halmstrå for Jarlsø Marina

Terje Jensen på Jarlsø Marina tror ikke på julenissen, men har likevel et ørlite håp om å få tilslag på ny tomt for å kunne fortsette driften. Han har lagt inn skriftlig bud på en snipp av Esso-tomten på Vallø, men det er flere om beinet.

Publisert Sist oppdatert

Jarslø Eiendom er ikke interessert i å fornye leiekontrakten til båtverkstedet på Jalsø. 1 august neste år er det over og ut. Eiendomsselskapet vil omregulere den aktuelle delen på nordenden av øya fra industri til bolig.

SISTE HALMSTRÅ: Lykkes vi ikke med kjøp av ny tomt på Vallø, så er alt håp ute, sier Terje Jensen. Båtverkstedet hans er ikke lenger ønsket på Jalsø. FOTO: Amund Rich. Løken

-For 10 år siden ble vi oppfordret av de samme eierne til å flytte fra Vallø og hit. Nå vil de ha oss vekk, sa Terje Jensen litt oppgitt til Båtmagasinet tidligere i høst. Jarlsø Marina, med sine 12 ansatte, driver godt og er en viktig base både for fritidsbåtfolk og profesjonelle i Vestfold, men nå synger det på siste verset - om ikke ny tomt er å oppdrive.

Et siste halmstrå

Etter lang jakt på et nytt, egnet sted i regionen, slår han fast at det eneste alternativet som kan passe, er Esso-tomten på Vallø, men der er det flere om beinet.

Den store halvøya ytterst på Vallø har vært senter for industri i hundrevis av år og er kjent for både for saltverk, tapet- og sandpapirfabrikk, men kanskje først og fremst som oljeraffineri. Alt av oljetanker og gammel bygningsmasse er slettet med jorden og Esso har foretatt grundig opprensking av forurenset jord. Tilbake ligger en attraktiv indrefilet ytterst mot Oslofjorden. Den delen av øya som er egnet til Terjes båtverksted har dypvannskai.

VALLØ: Jarlsø Marina håper på kjøp av ny tomt ytterst på Vallø.

-Kanskje kan vi flytte tilbake til Vallø, men denne gangen litt lengre ut enn der vi tidligere drev Vallø Marina, sier Terje, litt optimistisk, men langt fra sikker.

Kommunen positiv

-Jeg har gitt Esso et skriftlig bud og har flere investorer med meg. I oktober skrev jeg et brev til kommunen, nærmest en bønn, der jeg ba om politikernes hjelp til å se på den aktuelle tomten på Vallø, sier Jensen.

Senere har han hatt et møte med Per Martin Aamodt (Ap), leder av Utvalg for plan og bygg i Tønsberg kommune, som er positiv til å få inn også «andre næringer» der nye boliger planlegges.

-Jeg føler at jeg har kommunen med på laget. Plansjefen er positiv til oss og vil ha det inn i kommuneplanen. Selv jeg forstår at dette området er svært ettertraktet til boligbygging, men slik jeg ser det, svekker ikke akkurat båtrelatert virksomhet områdets attraktivitet. Heller det motsatte, sier Jensen og håper på en avklaring tidlig neste år.

-For oss er det nå eller aldri, sier han til Båtmagasinet.