Praktisk Verktøyet ombord

BRA BAGER: En tekstilbag er etter vår erfaring den beste oppbevaringsløsningen for verktøy ombord.
BRA BAGER: En tekstilbag er etter vår erfaring den beste oppbevaringsløsningen for verktøy ombord.

Utstyret som kan hjelpe deg ut av knipa

I en båt er det nesten alltid noe som må fikses. Et smart utvalg basisverktøy gjør det enklere å løse små utfordringer som dukker opp underveis. Dette bør du ha i verktøybagen ombord.

Publisert Sist oppdatert

For mange er det en del av båtgleden å kunne gjøre enkle reparasjoner selv. Det hører også med til godt sjømannskap å ha den nødvendige kunnskapen og det nødvendige utstyret til å kunne løse en del utfordringer på egen hånd. Skuta skal være i sjødyktig stand når den forlater havn, men problemer kan alltid dukke opp underveis. Da kan hjelpen mange ganger være et stykke unna. Et sett med riktig verktøy av god kvalitet, og gjerne også noe reservedeler, gjør båtlivet enklere og turen tryggere.

Kvalitet og pris

Et raskt søk på nettet, avslører at kvaliteten på verktøy er et omdiskutert tema i mange kretser. Hobbymekanikere av alle slag har sterke meninger om hva som er bra eller dårlig verktøy. Vi skal ikke begi oss inn i den diskusjonen, men holde oss til vår egen erfaring: Basisverktøyet, som vi bruker ofte, bør være av god kvalitet. Og siden det ikke er all verden man trenger, er det en overkommelig investering. Vår erfaring er at bra verktøy lønner seg – i form av færre irritasjoner og verktøyet er bedre tilpasset jobben du skal gjøre. Mens billigverktøyet ikke sjelden er utslitt etter noen gangers bruk, varer kvalitetsverktøyet vesentlig lenger. Dessuten er det et problem med billigverktøy at det er, eller raskt blir, slarkete og unøyaktig slik at man lett ødelegger skruer, muttere eller bolter. Vår erfaring er også at billigverktøy tåler det salte og fuktige klimaet ombord dårligere enn kvalitetsverktøy.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS