Surfebrett og kajakk med vannjet

Surfebrett og kajakk med bensinmotor og vannjet gir helt nye muligheter.

Publisert

DÜSSELDORF: Tenk deg, du padler rolig, legger fra deg åra, starter motoren og gir gass. Fortsatt styrer du med pedalene, men i stedet for slitsomme padletak gir du lett gass. Eller sjøen er helt flat, og du kan sette ut på et surfebrett, uten at det er så mye som en krusing på vannet.

Lang rekkevidde

På båtmessa i Düsseldorf stiller Kroatiske Aquanami med disse uvanlige farkostene, som garantert vil høste oppmerksomhet i norske farvann, men kanskje ikke så mye beundring, når du raser forbi andre padlere i 22 knop. Motoren i surfebrettet og i kajakkene er ikke mer en 9,5 hestekrefter, likevel vil farkosten klare denne hastigheten. Fyller du den 7,6 liter store tanken full er rekevidden opptil 120 kilometer. Normalt er kajakkene cirka fem meter lange. Denne er bare tre meter lang, og veier 54 kilo. Vil du dorge, får du den også med to stangholdere, om du velger kajakken som ikke er åpen. Den åpne utgaven er noe kortere og er noen få kilo tyngre.

– Lett å surfe med motor

Velger du surfealternativet, veier den 51 kilo og er 2,46 meter lang. Ifølge produsenten skal støynivået være lavt, og skulle du være i tvil, så skal den ikke synke. Produsenten mener at den er så lett å bruke at 90 prosent av dem som kjører surfebrettet klarer det ved første forsøk. Farten regulerer du med en håndholdt kontroller, festet i en kabel til baugen av brettet. Det sies at brettet både skal være moro å kjøre i rolig og i tøffere sjø.

Prisen på farkostene ligger på i overkant av 20.000 kroner, avhengig av eurokurs og messetilbud.

Powered by Labrador CMS