Yamarin 59 Side Console:

FLERBRUKSBÅT: Den finske nyheten er i bunn og grunn en moderne utgave av den klassiske skjærgårdsjeepen.

Yamarin 59 SC: Finsk sidekonsollfornuft

Yamarins ferske 59-serie blir utvidet med en praktisk, asymmetrisk sidekonsollutgave.

Publisert Sist oppdatert

– Mens Yamarin 59 BR er en sporty fritidsbåt, er 59 SC en praktisk flerbruksbåt for kyster, skjærgårder og store innsjøer. Designet med en tomanns sidekonsoll gir en romslig passasje gjennom hele båten. 59 SC er spesielt godt egnet for aktive båtfolk som vil komme seg rundt i skjærgården for å transportere passasjerer og last, samt for ulike friluftsaktiviteter og fiske, sier Yamarins markedssjef, Johan Finnberg.

God bredde, mange stuverom, brede gangveier og lett ankomst fra badeplattformene gir fleksibilitet for mange bruksformål. Båten er 225 cm bred, veier 840 kilo og har seks sitteplasser.

Skroget deles altså med bowrider-utgaven, som også er ny av året. Yamarin er kjent for å bygge velkjørende båter, og tross et bredt skrog skal nyheten ha en toppfart på 37 knop med største motoralternativ på 115 hestekrefter.

ASYMMETRISK: Ved å trekke styrekonsollen godt til styrbord blir det lett å bevege seg rundt i båten.
GODT UTSTYRT: Yamarin leverer båten med navigasjonspakke og Yamahas digitale kontrollpaneler.

I planende økonomifart, som ifølge Yamarin er 10-20 knop, er drivstofforbruket 0,7 liter per nautisk mil målt på en Yamaha F115LB. Minste anbefalte motoralternativ er 80 hestekrefter.

En bra standardutstyrsliste inkluderer seteputer, Yamarin Q smart display, Navionics kartplotter, hydraulisk styring, Softdeck og Yamaha Y-COP startsperre. I tillegg følger ulike kalesjeløsninger, vindusvisker og annet utstyr som deler av ulike utstyrspakker.