Ny Yamarin 59 BR

SKJÆRGÅRDSBÅT: Nye Yamarin 59 BR har, i likhet med andre bowridere, enkel adkomst til uteplassen via det nedsenkede fordekket.
SKJÆRGÅRDSBÅT: Nye Yamarin 59 BR har, i likhet med andre bowridere, enkel adkomst til uteplassen via det nedsenkede fordekket.

Sosial bowrider fra Yamarin lanseres i Düsseldorf

Denne helgen viser finske Yamarin en ny bowridermodell under båtmessen Boot i Düsseldorf. Nye Yamarin 59 BR skal kjempe mot tallrike konkurrenter i den populære seksmetersklassen.

Publisert Sist oppdatert

Seks meter er av mange ansett som den magiske grensen for å få til en fungerende daycruiserløsning med lugar under fordekket. Bowrider-layout, med nedsenket fordekk og sitteplasser også foran vindskjemen, er derimot en velprøvd og velegnet løsning som Yamarin har foredlet i den nye båten på 5,95 meters lengde.

Ifølge en pressemelding fra produsenten skal skroget ha en bredde som sikrer «ekstrem» stabilitet, selv om bredden på 2,25 meter neppe kan sies å være uvanlig på båter i denne kategorien. Det største motoralternativet er Yamaha F115 som gir toppfart på rundt 37 knop. Produsenten lover et optimalt drivstofforbruk i fartsområdet 19 til 24 knop med 0,7 liter per nautisk mil når det henger en Yamaha F115LB på hekken.

Også den nye 59 BR er utstyrt med Yamarin Q smartskjerm med Navionics elektroniske navigasjonskart som standard. Radio er integrert i systemet, som også har mulighet til å streame musikk fra egen smartenhet. Valgfritt tilbehør inkluderer fishfinder, ekkolodd og fjernkontroll, som gjør det enkelt å betjene den smarte skjermen og justere volumet, for eksempel mens du slapper av på sofaen akter.

Integrert i systemet er også en såkalt Q Guard anti-tyveritjeneste som sender ut båtens posisjon og batteri-, lense- og motorstatus.

Todelt kalesje

Vindskjermen er strukket langt akterover for å gi god beskyttelse også for passasjerene på akterbenken. Dørken og øvrige dekksflater er forsynt med et mykt, sklisikkert dekkmateriale som standard. Den todelte kalesjen har god ståhøyde. Ved behov kan den fremre delen av kalesjen beholdes oppslått som en sprayhood.

Den sosiale avdelingen akter består av en stor sofa med vippbar rygg som med et håndgrep gjøres om til en solseng. Setene til fører og passasjer kan vendes mot bordet og dermed inngå som en del av sittegruppen på uteplassen.

I motorbrønnen er det brede badeplattformer på hver side, og en vannskibøyle kan velges som tilleggsutstyr. Bøylen er en utmerket håndrekke.

GOD KOMFORT: Lengden på sittebenkene både foran og aktenfor konsollen er maksimert i nye Yamarin 59 BR.
GOD KOMFORT: Lengden på sittebenkene både foran og aktenfor konsollen er maksimert i nye Yamarin 59 BR.

Det er romslige stuerom både under akterbenken og benken forut, samt inne i konsollene. Gassløftere holder lukene i åpen stilling og gir enkel adkomst. Smartenheter kan lades fra styrekonsoll og fra innsiden av «hanskerommet» på passasjersiden, hvor mobilen eller nettbrettet også kan oppbevares mens du lader.

Godt utstyrt

Standardutstyret på den nye Yamarin 59 BR inkluderer seteputer, Yamarin Q smart display, Navionics elektroniske navigasjonskart, hydraulisk styring, antiskli dekkmateriale og Yamaha Y-COP startsperre. Av tilleggsutstyr kan man velge trimflaps, havnetrekk, ekkolodd, ekkolodd og Q Guard.

To fabrikkmonterte utstyrspakker er også tilgjengelig. Comfort Edition inkluderer kalesje akter og vindusvisker på styrbord side. Premium Edition inkluderer en kalesje akter, vindusviskere på både babord og styrbord side, et bord, en vannskibøyle og en underholdningspakke, som inkluderer høyttalere og en forsterker.

Fakta: Yamarin 59 BR

Antall sitteplasser: 6

Vekt: 825 kg

Totallengde: 5,95 m

Bredde: 2,25 m

Anbefalt motor: 80–115 hk

Motorstamme: L

Drivstofftank: 110 liter

Toppfart: 37 knop

.