DYKKERBÅT: Havbruksselskapet Frøy får i disse dager levert sin spesialbygde dykkerbåt fra Skarsvaag båtbyggeri.

Den hittil største fra Skarsvaag

Se denne tøffingen, det største fartøyet som hittil er bygget hos Skarsvaag på Frøya. Dykkerbåten er bygget på bestilling fra Frøy Akvaservice AS, et selskap som leverer havbrukstjenester i Norge.

STØRST: Skarsvaag 1500 er den hittil største som er levert fra verftet.

Den imponerende dykkerbåten er basert på konseptbåten Skarsvaag 1500, den hittil største som inngår i en modellserie som starter med en skjærgårdsjeep på 6.70 meter. De minste modellene leveres både til fritidsbruk og som kundetilpassede båter til offentlige og private etater, ikke minst helse og brann.

Flytter i disse dager

Den 15 meter lange dykkerbåten har fått byggenummer 170 og er en av de siste som er produsert i Hammarvika i Frøya kommune. Skarsvaag samler i disse dager hele virksomheten sin i et imponerende nybygg på Singsholmen i nabokommunen Hitra, i et anlegg som også inneholder et båthotell.

Samme skrogform

Skarsvaag bruker det samme skrogdesignet på alle sine modeller. De legger vekt på at rette skrogsider gir godt dekksareal og høyt volum under dekk, mens V-en i undervannsskroget bidrar til myk gange og minimalt med slag i grov sjø.

Dette byggeprosjektet utgjør en milepæl på grunn av størrelse på båten og utstyr som skal installeres ombord.

Skreddersøm

-Vi kombinerer vår båtbyggerkompetanse med Frøy sin kompetanse på og innsikt i de praktiske løsninger brukerne av båten har behov for. Denne kombinasjonen vil gi muligheter for nyutvikling og innovasjon, sier verftet.

Fakta om SKARSVAAG 1500

Lengde: 14,99 meter

Bredde: 5 meter

Dybde: 1,2 meter

Vekt: 21 tonn

Det vil bli montert 2 x Volvo Penta D13 med en ytelse på 500hk, med ZF gir og strak aksling. Båten har fire lugarer.

NYTT ANLEGG: Skarsvaag flytter i disse dager inn i et nytt, stort anlegg på Singsholmen i nabokommunen Hitra.