«Sjøen for alle» er avlyst

«Sjøen for alle» våren 2022 skal ikke arrangeres. Det bekrefter Norges Varemesse i en pressemelding fredag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Båtutstillingen «Sjøen for alle» var planlagt i mars neste år, men arrangøren sier i en pressemelding fredag ettermiddag at messen er avlyst. Båtmagasinet har i en tidligere nyhetsmelding meddelt at flere av de store aktørene, blant andre motorimportørene for Yamaha, Mercury og Suzuki, ikke vil delta på messen, først og fremst fordi det spøker for varetilgangen til det norske markedet i tiden fremover. Også båtprodusenter som Nordkapp har bekreftet at de uteblir.

Usikker varetilgang

- Det som er viktig nå er å lytte til våre medlemmer og tilpasse oss situasjonen der ute. Jeg tror vi går inn i en overgang mellom en pandemi, som har skapt mangel på leveranser, og et normalt markedsår. Bransjen er usikker på hva de kan tilby og hvordan de kan rigge seg for et normalt år igjen, uttalte daglig leder Magnus Frøshaug Ryhjell i bransjeorganisasjonen Norboat til Båtmagasinet i vårt forrige oppslag. Norges Varemesse sier i sin nyhetsmelding i dag at avgjørelse om å avlyse er tatt i samråd med Norboat.

- I øyeblikket er båtbransjen i gang med å jobbe seg gjennom listen for restordre og fylle opp lagrene igjen. Det rår usikkerhet blant flere store aktører om hvorvidt man får tilgang til nok båter til å stille på en messe så tidlig som mars 2022. Dette er den viktigste grunnen til at flere ikke har mulighet å delta på Sjøen for alle 2022, sier kommunikasjonssjef Robert Kippe i Norges Varemesse.

«Kommer sterkt tilbake i 2023»

- Det er ikke er praktisk mulig å gjennomføre en båtmesse i det formatet og med den kvaliteten som publikum og utstillere ønsker, sier kommunikasjonssjefen i sin melding.

«Sjøen for alle» som messe kan være historie, skrev Båtmagasinet i sin første reportasje. Med tanke på at det har gått flere år uten denne messen og at aktørene har funnet alternative kanaler under pandemien er denne epoken kanskje over. Denne betraktningen deler hverken Norges Varemesse eller Norboat og mener «Sjøen for alle» vil komme sterkt tilbake i 2023.