Årlig gebyr for å stå på venteliste

Arås båtforening på Nøtterøy har 200 søkere som venter på båtplass. Det skapes misnøye når det kreves 200 kroner i gebyr for å stå på venteliste.

Publisert

Tønsbergs Blad skriver om Arås båtforening som har sendt ut faktura til de som står på venteliste. Øyvind Raaen er blant de som har mottatt fakturaen på 200 kroner, som gjelder for 2007. Dette beløpet må han betale, hvis han fortsatt vil stå på venteliste.

– Jeg synes det er rart å måtte betale for å stå på venteliste, spesielt når det ser ut til at dette er et årlig gebyr, sier Raaen til lokalavisen. Da han søkte om plass var det kommunen som administrerte ventelistene for alle båthavnene. Den gang betalte han 200 kroner for at de skulle behandle søknande, og siden den gang er båthavna blitt privatisert. Fakturaen som er sendt ut til de som står på venteliste kom uten brev, men en kort forklaring om at båtforeningen har bestemt at alle som ønsker å stå på listen må betale en administrasjonsavgift for året 2007.

– Det sto over 200 søkere på lista da vi tok over den fra Nøtterøy kommune i fjor. Vi bestemte at vi skulle kreve et gebyr for å få oversikt over hvem som ønsker å stå på lista, sier styreleder i Arås båtforening, Runar Larsen, til Tønsbergs Blad. Hvis bare halvparten betaler gir det 20.000 kroner i kassa, og Larsen mener beløpet vil tilsvare administrasjonskostnadene for den frivillige båtforeningen.

Powered by Labrador CMS